sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Maa-astisokkakeitto

Aarnion Ritva Tullisillalta lahjoitti minulle ensimmäisen maa-astisokan. Sitä ennen olin kuullut sen hyvästä leviämisestä. Olen laittanut maa-artisokkaa pakastimeen. Pesen mukalat ja laitan ne kiehumaan. Kun ovat kypsiä, kippaan mukulat altaaseen ja anna jäähtyä niin, että niitä on hyvä käsitellä. Sitten puristelen sisälmykset pois kuorista pikkuveitsellä auttaen. Pakastan pikkupusseihin, kertakäyttöannoksiin - n. 200gr. Eniten kuitenin saan tämn kasvin kohdalla iloa sen kauniista kukasta. Maa-artisokka kasvaa tuuheaksi pensaaksi ja kevätsiivouksen jälkeen rikkaruohoja ei enää näy.


tarvikkeet

1/5 kg maa-artisokkaa
2-3 perunaa 
1-2 sipulia
2-3 porkkanaa
kasvislientä
suolaa ja pippuria
2 dl kermaa
korianteria tai  muuta yrttiä

Laita kasvisliemeen kiehumaan kuoritut vihanneksit ja kun ovat kypsiä, lisää artisokka, jos olet sen etukäteen keittänyt. Jauha seos tehosekoittimella ja lisää kerma, suola ja pippuri sekä yrtit.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti