lauantai 1. joulukuuta 2018

Vadelmatorttu

Tämä vadelmatorttu on ollut perheessämme erityisherkku. Tuoreet metsävadelmat tekevät kesän! Mutta pakastimesta löytyy aina hyvän päivän varalle Vahterpään vadelmia.




tarvikkeet

lasillinen jauhoja = 1/3 osa vehnäjauhoja
                               2/3 osaa perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 munaa
lasillinen sokeria
2 dl vispikermaa ja sokeria maustamiseen
litra tuoreita tai pakastettuja villivadelmia

Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. 
Lisää varovasti hämmentäen siivilän läpi jauhoseos. 
Paista 10-15 min (180 astetta) leivinpaperin päällä uunipellillä. 
Kumoa torttu lämpimänä sokeroidulle leivinpaperille.
Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. 
Levitä ensin kerma ja sitten vadelmat lähes jäähtyneelle torttulevylle.
Kääri rullalle ja nauti.
Jos olet käyttänyt tuoreita vadelmia ja torttua sattuu jäämään tähteeksi, sen voi pakastaa....
                                            .... kannatta kuitenkin muistaa, että sitten syödään jäätelötorttua!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti