lauantai 1. syyskuuta 2018

Tullisillan omenahillo











Omenasose syntyy helposti ja nopeasti jauhosista lajikkeista. Omenat huuhdellaan ja poistetaan huonot kohdat. Kuoret ja siemenkodat saa jäädä. Keitä omenat isossa kattilassa - vettä pari senttiä kattilan pohjalla - se verran vain, että omenoiden rakenne hajoaa. Jauha välittömästi omenamyllyllä. Mitä pikaisempi keittäminen ja soseuttaminen on, sitä punaisempaa hillosta tulee. Hautuessaan hillo muuttuu ensin vaalen violetin väriseksi ja lopulta ruskeaksi. Lisää lämpimään soseeseen tavallista sokeria maun mukaan. Pakasta ja leivo esim. piirakka tai käytä hilloa kastikkeisiin ja hilloseoksiin. Säilyy jääkaapissa pari viikkoa, ainakin.
Puuron päällä kuulemma parasta!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti