maanantai 26. marraskuuta 2018

Lasagne



400 gr jauhelihaa
yksi keskikokoinen pilkottu sipuli
suolaa, pippurisekoitetta
voita paistamiseen

Paista jauheliha voissa pannulla ja lisää sipuli sekä muut aineet:

n. 3 dl vettä
purkki tomaattimurskaa
ketsuppia
valkosipulia
yrttejä maun mukaan - itse käytän oreganoa tai yrttisekoitetta

Keittele kastiketta kunnes se on hyvin maustunut. Lisää kuitenkin vettä - kastike ei saa olla liian sakeaa, mutta sen on oltava rakenteeltaan yhtenäistä - kypsää...

Becamel-kastike:
2 dl kermaa ja pussi (200 gr) juustoraastetta (sekoit keskenään)

9 lasagnelevyä (= kolme kerrosta)   tai n. 800 gr kesäkurpitsaa

Jos laitat 12 levyä, ja ehkä pienenmmän vuokan, saat korkeamman teoksen.
Jos haluat gluteenittoman lasagnen, voit vaihtaa levyt kesäkurpitsaan. Leikkaa n. sentin paksuisua siivuja pienistä kesäkurpitsoista ja paista ne pannussa tai itketä. Kesäkurpitsalasagnesta tulee helposti vetistä.
Tosin kuivumisvaaraa ei ole kuten tavallisessa lasagnessa.

Paistan lasagnen suorakaiteen muotoisessa voidellussa teflon-vuuassa. Vuorotellen siis 3 levyä,
kastiketta ja "Becamel"-kastiketta - lopuksi pinnalle paistamisen loppuvaiheessa juustoraastetta.

Peitä vuoka alumiinipaperilla tiiviiksi ja paista 180 asteen uunissa vajaan tunnin. Levitä pinnalle runsaasti tuoretta basilikaa. Pidä lasagnevuoka foliolla peitettynä - kuivaa helposti. Hyvä pakastaa!













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti