torstai 29. marraskuuta 2018

Talon leipä


Tätä leipää olen leiponut varmaan kolmekymmentä vuotta. Resepti on alun perin kotoisin Hanhilahden Eijalta. Helppotekoisuus ja tulosvarmuus on ollut tässä tärkeää. En muista, että leipä olisi koskaan jäänyt homehtumaan...



Kuvat Niklas Palmu

tarvikkeet


6 dl haaleaa vettä
30 gr hiivaa
3 dl kaurahiutaleita
2 tl suolaa
7-8 dl vehnäjauhoja tai 2 dl rouheisia spelttijauhoja ja 5-6 dl vehnäjauhoja

siemiä tms. mielen mukaan
pinnalle kokonaisia kauranjyviä ja suolahiukkasia

Liuota hiiva haaleaan veteen ja sekoita kaurahiutaleet joukkoon. Lisää suola ja jauhot.
Kohota taikinaa 1- 1 1/2 tuntia. Muotoile taikina pötköksi runsaissa jauhoissa leivinpaperin päällä
uunipellille. Laita leipä kylmään uuniin ja paista (200 astetta) noin tunnin verran.



      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti