Hibiskustee
Toin ensimmäisen Hibiskusteeni Meksikosta 2002. Silloin käytin sitä vain kuumana. Kun aloin ostaa tätä teetä Tallinasta, tuli laitettua sen verran reilusti, että teetä jäi yli. Netistä voi lukea, kuinka mahdottoman terveellistä tämä "kiinanruusutee" on. Olen ihastunut myös kauniiseen punaiseen väriin. Ensin kuumensin sitä mikrossa, mutta huomasin, että se on hyvää myös kylmän. Afrikassa tämä tee juodaan kylmänä ja joukkoon laitetaan sitrusta. Minusta mandariini on parasta.
Laita pari ruokalusiakallista teetä ja litra kiehuvaa vettä esim prässipannuun. Muukin käy, koska teekukat ovat isoja ja kokonaisia. Jos jätän teetä kylmenemään jääkaappi, laitan hunajaa lämpimään nesteeseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti