sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Kotijäätelö

Tämän ohjeen olen saanut 1980-luvun alussa Hultinin Pialta. Edelleen sillä saa kätevästi hyvän kesäisen jäätelön. Kerman kyllä tulee olla vispikermaa ja marjojen kiinteitä. Elintarvikevärillä voi värjätäkin ja maustaa ties millä!



tarvikkeet

2 dl kermaa
2rkl sokeria
2 keltuaista
marjoja, suklaakastiketta, väriainetta, makuainetta maun mukaan

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää keltuaiset, joihin on vatkaamalla hyvin sekoitettu sokeri. Mausta varovasti hämmentäen. Pakasta annosastioihin (silikonimuotit) tai sellaiseen pakastelaatikkoon, Josta voit ottaa esim palloja. Teen kotijäätelöä aina silloin, kun uhkaa jäädä tähteeksi kermaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti