sunnuntai 23. joulukuuta 2018

Punajuurilaatikko

En ole hyvä tekemään perinteisiä joululaatikoita, enkä niistä erikoisemmin pidä. Erään reseptin pohjalta kehittelin tämän laatikon kinkun kaveriksi. Onnistui! Parasta tässä kaunis väri, joka
parhaten liittyy jouluun. Aion tehdä tätä ympäri vuoden.



tarvikkeet

kilo raakoja punajuuria
2 sipulia
3 dl kermaa 
2 dl keitetttyä riisiä tai ohrasuurmoita
1 paketti juustoa (aurajuustoa tai koskenlaskijatyyppistä - maun mukaan)
(suolaa)

Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi. Pilko sipulit. Riisi tai ohrasuurimot ei mielestäni ole välttämättömiä, mutta koska minulla oli riisipuuron tähteet, laitoin ne joukkoon. Sekoita loputkin aineet joukkoon.
Paista vuokaa uunissa 175 astetta 1-2 tuntia. Peittele, jos tummuu tai kuivaa liikkaa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti