perjantai 5. huhtikuuta 2019

Marken sairaan hyvä valkosuklaakakku


Kerran pidettiin perinteiset yhteiskekkerit naapureiden kanssa Tullisillalla. Marke-Riitta Knuts toi jälkiruuan. Tämä valkosuklaakakku sai nimekseen marken sairaanhyvä valkosuklaakakku. Olen tehnyt useita ja aina ollaan oltu ihastuneita. Kakun voi myös pakastaa kokonaisena tai osissa.

tarvikkeet

250 gr joulupipareita murskattuna (Annas, mutta muukin käy)
100 gr sulatettua voita

400 gr valkosuklaata (Panda, muukin käy)
4 dl ranskankermaa
3 dl kermaa
1 tl liivatejauhetta sekoitettuna yhteen ruokalusikalliseen vettä
2 tl Wana Tallin -likööriä

Irtopohjavuoka ja leivinpaperia

Sekoita piparimurska ja sulavoi ja painele vuokan pohjalle leivinpaperin päälle.



Vatkaa kerma ja sekoita siihen ensin ranskankerma ja sitten mikrossa sulatettu valkosuklaa.

Mausta lopuksi viinalla tms. ja sekoita joukkoon vielä liivatevesiseos.

Laita kakku jääkaappiin ja anna tekeytyä ainakin yön yli.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti