torstai 29. marraskuuta 2018

Omenapiirakka 


Taikina


Tämän piirakkataikinan reseptin olen saanut opettajaystävättäreltäni Eeva-Liisalta. Olimme yhtä aikaa töissä Vesalan kansakoulussa ja peruskoulussa v. 1976 - 1981. Sain reseptin mustikkapiirakan tekoon, mutta käytän sitä kaikissa makeissa vastaavanlaisissa piirakoissa.

Tarvitaan:

1 mna
1 dl sokeria
100 gr voita
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Sekoita hyvin keskenään - ei tarvitse vatkata - muna ja sokeri. Lisää jauhoja ja voita vuorotellen, leivinjauhe mukaan lukien. Painele taikina leivinpaperin päälle esim. pyöreään muotoon ja pistä se metallivuokaan (avattava malli). Lisää haluamasi täyte ja paista 25 min / 200 astetta. Kun piirakka vähän jäähtyy, siitä saa näyttävän näköisen ottamalla leivinpaperin pois ja laittamallla tarjolle jalalliselle vadille.


                                                        

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti