torstai 29. marraskuuta 2018


Pohjolan kapris





Löysin tämän reseptin face-bookista sattumalta ja päätin kokeilla. Aika vähämenekkisiä ovat, mutta piristavä lisuke savukalan ja riistan koristeeksi. Tämä on tuoTe, jolle ei hintaa saa kertymään...

Kerää siis syksyllä pihlajanmarjoja ennen pakkasia ja puhdista ne. Jos et ehdi heti valmistaa, voi marjat myös pakastaa., mutta silloin ne halkeilevat enemmän kuumassa vedessä.

Ohje

5 dl perattuja ja huuhdeltuja pihlajanmarjoja

suolaliemi: 2 rkl merisuoja ja 3 dl vettä

etikkaliemi: 2 dl väkiviinaetikkaa ja 4 dl vettä
                    2 rkl sokeria
                    laakerinlehtiä tai tähtianiskukkia tai sitruunan kuorta

1. vaihe:  Kiehauta marjoja pari minuttia ja siivilöi ne vaikka lasipurkkiin. Kaada päälle keitetty ja jäähdytetty suolaliemi ja laita jääkaappiin kolmeksi päiväksi suolaantumaan.
2. vaihe:  Kaada suolaliemi pois. Pistä marjat mahdollisimman pieniin purkkeihin ja laakerinleht tms. mukaan. Kaada lopuksi päälle kuuma etikkaliemi.  Anna maustua ainakin viikon, mutta säilyy ainakin kaksi vuotta viileässä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti