torstai 29. marraskuuta 2018


Pizza

Tämän taikinareseptin sain 1980-luvulla naapurin Anjalta, kun asuimme Pakilassa. Samanlaisena se on toiminut aina näihin päiviin. 

tarvikkeet

3 dl maitoa
puoli palaa hiivaa
1 tl suolaa
70 gr voita
6-7 dl vehnäjauhoja

Leivo kuten vehnätaikina: sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää jauhoja, suola ja sitten jauhoja ja voita kunnes taikina irtoaa kädestä ja kulhon reunasta yhdeksi kiinteäksi klimpiksi.
Kohota tunnin verran. Kaulitse taikina vehnäjauhoissa ja anna kohota vielä 15 minuttia.

Minä levitän aluksi Heinzin ketsuppia taikinalevylle ja sitten mitä toivotaan tai mitä kaapista löytyy.
Perunakin pieninä paloina sopii hyvin. Paista 30 min. (200 astetta) ja levitä lopuksi juustoraaste pinnalle ja pidä uunissa kunnes se sulaa. Kun otan pizzn pois uunista, nykyisin laitan vielä rukolaa ja/tai basilikaa päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti