Minulla on vielä tammikuussa hyväkuntoisia talviomenoita kylmäkaapissa. Nyt ne taas maistuu uuniomenat!
tarvitaan 6-10 omenaa, murotaikinaa, omenahilloa ja mantelilastuja
voi myös laittaa hillon loppuja ( desilitra esim. mansikkaa, vadelmaa tai mansikkaa)
tarjoiluun ehdottomasti vaniljajäätelöä
Paloittele omenat kuorineen vuokaan siten, että palaset ovat puolikkaita tai neljänneksiä ja että siemenkota ja pilaantuneet kohdat on poistettu. Laita n. 2 dl omenahilloa omenoiden päälle, tiputtele muuta hilloa muutamaan kohtaan ja ripottele päällimmäiseksi murotaikina sekä lopuksi mantelit. Paista n. 25 min / 200 astetta - kunnes pinta on kauniin ruskea. Mantelit palavat helposti.
100 gr voita
1 dl sokeria
vakaa 3 dl vehnäjauhoja
Sekoita huoneenlämpöiseen voihin sokeri ja jauhot
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti