2 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
2 dl kaurajauhoja
1 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
0,25 tl suolaa
2 kananmunaa
1 dl maitoa
200 gr sulatettua voita
litra pilkottuja rabarperinpaloja
5 dl mantelilastuja
100 gr voita
1 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää loput (maito, munat ja voi - kerralla)
2. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle, ripottele tasaisesti rabarperin palat ja paista 200 asteisessa uunissa 15 min.
3. Valmista samalla tosca -kuorrute kattilassa (sulata ensin voi - lisää sokeri, sulata se ja lopuksi mantelit ja vehnäjauho. Keittele hetki ja kaada kuumana puolivalmiin piirakan päälle ja paista edelleen 15 minuuttia. Pintaan tulee kaunis väri.
Piirakan kanssa sopii hyvin mascarponekerma. Säilyy, voi hyvin pakastaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti