perjantai 1. huhtikuuta 2022

Hirvitartar



En ole hyvä tekemään hirvenpaistia ja siksi keksittin vuosikymmeniä sitten, että siitä saa hyvää tartar-pihviä. Hirvenliha on turvallista syödä raakana ja erittäin hyvän makuistakin. Omistan vanhan Moulinex-teholeikkurin ja sillä saan lihan "revittyä". Tartar-pihvi on kotoisin Pustalta. Tataarit laittoivat retkelle lähtiessään lihanpalan satulan ja hevosen väliin, jossa se oli tallessa ja sopivasti pehmennyttä kun ryhdyttiin aterialle. Nyt kun perheestäni on DNA-testin avulla löytynyt kasakstanilaista verta, tämä ruokalaji, on meille entistä tärkeämpi juhla-ateria.

tarvikkeet

200 gr hirvenpaistia (sisä- tai ulko-) ruokailijaa kohden
suolaa ja pippuria

suolakurkkua, punajuusta ja sipulia kuutioina
kaprista
kanamunan keltuaisia
ruisleivän sivuja
voita

Kun laittaa lihan paloina tehosekottajaan (Moulinexiin), kannattaa samalla laittaa suolaa ja pippuria - sekottuvat hyvin. Revitty liha säilyy ainakin seuraavaan päivään, ja kiva valmistaa hyvissä ajoin ennen vieraiden tuloa. 

Snapsia ja olutta saa tarjota juomaksi.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti