sunnuntai 13. syyskuuta 2020

Heidin piiras





150 gr huoneenlämmintä voita
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnä- tai kaurajauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa voi ja sokeri vatkaimella ja lisää joukkoon muna vatkaten.
Sekoita leivinjauhe pieneen määrään vehnäjauhoja ja sekoita jauhot joukkoon.
Levitä taikina leivinpaperille ja laita se vuokaan (muoto mikä vaan käy, itse käytän usein pyöreää).
Laita päälle mitä haluat, esim. omenahilloa.
Paista 200 astetta ja 30-35 min.
Olen vakiintunut käyttämään jauhoja 1+1+1 -seoksella, mutta ilman vehnäjauhojakin saa oivan lopputulokse - vähän rouheampi.

suolaisen piirakkapohjan saa mainiosti jättämällä sokerin pois.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti