torstai 29. marraskuuta 2018

Itävaltalainen omenatorttu

Vietin kesinä 1969-1974 aikaa salzburgissa kieltä opiskellen. Tämä resepti on lähtoisin siitä perheestä, jossa olin kesät 1969-1970. minusta on täyteläisempi kuin filotaika, johon tämän voi myös hyvin tehdä.

tarvikeet

300 gr vehnäjauhoja
100 gr voita huoneenlämpöisenä
60 gr sokeria
1 muna
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 1/2 dl kermaa

Omenakuutioita, sokeria, kanelia ja rusinoita. Manteli tai pähkinärouhelin sopii joukkoon.

Sekoita kaikki ainee kulhossa
Jäähdytä taikina ja kaulitse levyksi.
Levitä omenakuuioseos taikinalle ja kieritä se rullalle.
Paista uunissa 20 min (200 astetta)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti