Karjalanpaisti
Karjalanpaisti on hyvää silloin kun liha on maukasta ja hyvin hautunutta. Aikaa tekemiselle on siis varattava. Meillä kotona äiti teki hyvää karjalanpaistia ja parhaimmillaan se oli vähän ylikypsänä. Karjalanpaisti oli aina vanhempieni kodissa pyhäruoka, mitä se ei enää omassa kodissani ole ollut.
tarvikkeet
naudanlihaan
sianlihaa
(lampaan- tai hirvenlihaa)
sipulia
porkkanaa
suolaa
pippuria (pippurisekoitetta)
laakerinlehtiä
vettä niin että liha peittyy
Laitan lihoja aina siinä suhteessa kun sattuu olemaan. Parasta minusta sianlihana on suolattu lapa, mutta sitä ei aina saa. Luitakin saa olla. Sisäelimiä en käytä koskaan, koska en pidä niistä. Paistetaan mieluiten rautapadassa 140-150 asteen uunissa kolmesta viiteen tuntia. Rosmariini nykyaikastaa Karjalanpaistia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti