keskiviikko 28. marraskuuta 2018

Purjoperuna- ja lipstikkakeitto

Lipstikkakeitto

tarvikkeet

litra vettä
4 isoa jauhoista kuorittua perunaa
purjo tai sipulu lipstikkakeittoon
yrttiliemikuutio
1-2 dl ranskankermaa tai kermaa lipstikkakeittoon
suolaa
pippuria
persijaa ja ruohosipulia ja muitakin yrttejä maun mukaan

kuivattua tai tuoretta lipstikkaa vihreään lipstikkakeittoon 

krutonkeja

Kypsennä pilkotut perunat ja purjo (tai sipuli) kasvisliemessä. Hienonna keitos sauvasekoitteimella. Lisää loput aineet ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Maistele. Keittoa on lämmitettävä varoen, palaa helposti pohjaan.

Jos teen lipstikkakeiton, laitan lipstikat kiehumaan perunoiden sipulin kanssa. Otan varret pois ennen kun hienonnan keiton sauvasekoittimella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti