Purjoperuna- ja lipstikkakeitto
Lipstikkakeitto
tarvikkeet
litra vettä
4 isoa jauhoista kuorittua perunaa
purjo tai sipulu lipstikkakeittoon
yrttiliemikuutio
1-2 dl ranskankermaa tai kermaa lipstikkakeittoon
suolaa
pippuria
persijaa ja ruohosipulia ja muitakin yrttejä maun mukaan
kuivattua tai tuoretta lipstikkaa vihreään lipstikkakeittoon
kuivattua tai tuoretta lipstikkaa vihreään lipstikkakeittoon
krutonkeja
Kypsennä pilkotut perunat ja purjo (tai sipuli) kasvisliemessä. Hienonna keitos sauvasekoitteimella. Lisää loput aineet ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Maistele. Keittoa on lämmitettävä varoen, palaa helposti pohjaan.
Jos teen lipstikkakeiton, laitan lipstikat kiehumaan perunoiden sipulin kanssa. Otan varret pois ennen kun hienonnan keiton sauvasekoittimella.
Jos teen lipstikkakeiton, laitan lipstikat kiehumaan perunoiden sipulin kanssa. Otan varret pois ennen kun hienonnan keiton sauvasekoittimella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti