maanantai 27. huhtikuuta 2020

Tuulan vappusilli


Kun silloin  vanhaan hyvään aikaan vaput olivat vallattomia, Loviisassa valmistettiin tätä silliä Riemumaisterin huvilassa. Olen sen ottanut ympärivuotiseen kalapöytäohjelmistooni. Felinin Tuula muisteli tämän sillin avulla lapsuuttaan - meilläkin joskus tehtiin vastaavanlaista.


tarvikkeet

ravintolasillifileitä (kuvassa 3 kpl)
3 kanamunaa
1-2 dl vispikermaa, tippa etikkaa, ripaus sokeria
kevätsipulia

Keitä kananmunat koviksi, jäähdytä ja pilko kohtalaisen pieniksi palasiksi. Vispaa kerma hyvin ja mausta tipalla etikkaa varovasti maun mukaan. Pilko sillit ja sipulit.
Aseta kaikki ainekset vierekkäin soikelle "sillilautaselle".
Snapsi sekä uudet perunat tai vastaavat sopivat hyvin sillin kaveriksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti