Jääpaisti (routapaisti)
Olen ollut huono hirvipaistin tekijä. Se on aina jäänyt mauttomaksi ja tullut liian kypsäksi.
Siksi pastista on usein tullut stroganoffia. Vaan nyt alkoi uudet ajat!
Laita paisti suoraan pakastimesta (2 kg) uuniin pellille. Vettä ei tarvitse lisätä eikä mausteita.
Paista 80-90 astetta /7-9 tuntia.
Neljän tunnin kuluttua, kuin paisti on sulanut, laita paistomittari. Kun mittari näyttää 62 astetta, paisti on valmis.
Keitä mausteliemi, johon upotat kuumana valmiin paistin (= liemi sekä paisti kuumia).
Liemi
3,5 l vettä
6 rkl suolaa
3 rkl väkiviinaetikkaa
2 rkl sokeria
1 rkl katajanmarjoja
1 rkl valkopuppuria
1 rkl mustapippuria
4 laakerinlehteä
2 oksaa tuoretta rosmariiniä
4 valkosipulin kynttä
(laitoin lisäksi puolikkaan purjon ja
puntin persiljaa, jotka olivat hahistuneita)
Paisti saa olla liemessä yön yli tai 24 tuntia. Leikkaa terävällä veitsellä todella ohuita siivuja.
Laitoin liemestä kastikkeen (2 dl kermaa ja 2 rkl vehnäjauhoja) ja valmiiseen kastikeeseen pilkoin pari kevätsipulin vartta. Ensi kerralla laitan myös rose-pippuria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti