Jouluna on minusta hyvä olla mahdollisimman paljon valmista ruokaa. Sehän on ollut ajatuksena ennenvanhaankin. Ajateltiin, että emäntä pääsi helpommalla. Kehittelin erään saksalaisen lehden ohjeen perusteella suomalaisen version piparkakkulikööristä.
Pieni lasi riittää - ja todella hyvää vaniljajäätelön kanssa!
Yhteen annokseen (3,5 dl valmista likööriä) tarvitaan:
1 dl kookoskermaa
1 dl maitoa
1 dl sokeria'
1 dl brändiä
2 rkl piparkakkumaustetta
Laita kaikki aineet brändiä lukuun ottamatta kattilaan ja keitä sekoittaen pari minuuttia.
Kun aines kiehahtaa ja kuohuu, varo ettet keitä liian kauaa. Keitos muuttuu helposti kinuskimaiseksi. Lisää lopuksi brändi.
Hämmentele keitosta kunnes se on jäähtynyt ja laita se esim. kannuun tai pulloon. Säilytä jääkaapissa ja ota huoneenlämpöön n. tuntia ennen tarjoilua.
Parhaimmillaan vanhanaikaisen (Pingviini) suomalaisen vaniljajäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti