Jos haluat juhlavan ja erityisen kalakeiton tarjolle, toteuta Pirjon Kalakeitto. Sain itse hämmästellä tämän keiton makua ensimmäisen kerran Pirjon luona Porvoossa. Sittemmin olen tehnyt sitä jokaiselle ruokavieraalle lounaaksi. Aina sama ihastus!
Tarvitset kasviksia maun mukaan: porkkanaa, perunaa, sipulia (näitä minä käytän) ja Pirjo käyttää vielä paprikaa, fenkolia, keltajuurta ja valkosipulia.
Pilko vihannekset ja kuullota ne. Lisää kattilaan vettä niin että kasvikset peittyvät ja keitä kasvikset melkein kypsiksi. Voit laittaa joukkoon kasvisliemikuution. Kasvikset voivat odotella hellalla rauhassa seuraavaa vaihetta.
Tarvitset lohikuutioita, mitä vain kalaa, katkarapuja, simpukoita ym., tai pelkästään lohikuutioita (joita saa myös ostaa pakastettuna).
ja tarvitset sen salaisuuden
Minä laitan myös desilitran tavallista kermaa.
Riittää kun 10 minuuttia ennen pöytään istumista pistetään liemeen kalat kypsymään. Tähän mennessä olen käyttänyt vain lohikuutioita ja katkarapuja, jotka tulee laittaa ihan lopuksi, koska sitkistyvät kiehuessaan.
JA TILLIÄ!!!!!
Mausta lopuksi suolalla. Itse laitoin myös mustapippuria hiukkasen myllystä.
Tätä keittöä voi parhaiten lämmittää lautasella mikrossa. Pakastanut en ole, koska kaikki on aina tullut syötyä. Täyttää muuten nälkäisemmänkin vatsan. Kiitos Pirjo!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti