lauantai 22. maaliskuuta 2025

Pirjon Kalakeitto

 Jos haluat juhlavan ja erityisen kalakeiton tarjolle, toteuta Pirjon Kalakeitto. Sain itse hämmästellä tämän keiton makua ensimmäisen kerran Pirjon luona Porvoossa. Sittemmin olen tehnyt sitä jokaiselle ruokavieraalle lounaaksi. Aina sama ihastus!




kuvat Pirjo Holmström

Tarvitset kasviksia maun mukaan: porkkanaa, perunaa, sipulia (näitä minä käytän) ja Pirjo käyttää vielä paprikaa, fenkolia, keltajuurta ja valkosipulia.
Pilko vihannekset ja kuullota ne. Lisää kattilaan vettä niin että kasvikset peittyvät ja keitä kasvikset melkein kypsiksi. Voit laittaa joukkoon kasvisliemikuution. Kasvikset voivat odotella hellalla rauhassa seuraavaa vaihetta.

Tarvitset lohikuutioita, mitä vain kalaa, katkarapuja, simpukoita ym., tai pelkästään lohikuutioita (joita saa myös ostaa pakastettuna).

ja tarvitset sen salaisuuden


Laita kuumaan liemeen purkillinen tai riittävästi Valion laktoositonta Sweet chili ruokakermaa.
Minä laitan myös desilitran tavallista kermaa.
Riittää kun 10 minuuttia ennen  pöytään istumista pistetään liemeen kalat kypsymään. Tähän mennessä olen käyttänyt vain lohikuutioita ja katkarapuja, jotka tulee laittaa ihan lopuksi, koska sitkistyvät kiehuessaan.

JA TILLIÄ!!!!!

Mausta lopuksi suolalla. Itse laitoin myös mustapippuria hiukkasen myllystä.


Tätä keittöä voi parhaiten lämmittää lautasella mikrossa. Pakastanut en ole, koska kaikki on aina tullut syötyä. Täyttää muuten nälkäisemmänkin vatsan. Kiitos Pirjo!

                                                             

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti