torstai 29. marraskuuta 2018

Mustikkapuuro

Teen tämän hyvin jääkaapissa säilyvän herkun samalla tavalla kuin puolukkapuuron, mutta mustikoista. Parasta se on jos laittaa joukkoon pussillisen (200 gr) pakastevadelmia. Annoskokoisiin purkkeihin pakattuna tätä puuroa on kiva ottaa välipalaksi tai evääksi.




tarvikkeet

mustikoita runsaat puoli litraa
vadelmia maun mukaan (200gr)
vettä 1 litra
sokeri maun mukaan (1 dl)
mannaryyniä runsas 1 1/2 dl

Sekoita marjat ja ryynit vispilällä kattilassa ja kun keitos alkaa kiehua, siirry käyttämään kauhaa tms. ja keitä n.20 min.  Lisää sokeria maun mukaan. Tarttuu helposti kattilan pohjaan. Vatkaa vähän jäähtyneenä tasaiseksi vaahdoksi käsivatkaimella. Laita puuro vatkaamisen jälkeen annoskulhoihin ja / tai säilytysastiaan. Tarjoile jälkiruokana vaniljakastikkeen kera.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti