perjantai 30. marraskuuta 2018

Vasikanpyyt

Tarina kertoo, että Mannerheim söi mielellään kausiruokaa. Koska syksyn metsästyksessä kanalintuja ei saatu, joutui emäntä haasteen eteen. Hän keksi kuitenkin korvaavaa tarjottavaa: vasikanpyyt. Vaihto-ehto kelpasikin Marskille ja tämä ruokalaji vakiintui "listalle".

tarvikkeet

sisäpaistia (vasikanpaistia) 150 gr/ henkilö
pekonia
persiljaa
pippuria ja suolaa
voita paistamiseen
hammastikkuja
kermaa ja vehnäjauhoja

Siivuta paisti ohuksi siivuiksi. Laita jokaisen palan päälle vähän suolaa ja pippuria, pala pekoninsiivua ja hakattua persiljaa. Kääri lihasiivut ja kiinnitä ne rullaksi hammastikulla.

Ruskista rullat voissa pannulla ja laita uunipataan. Lisää vettä niin että lihat peittyvät. Hauduta uunissa 160-180 astetta kaksi kolme tuntia ja niin kauan, että liha on pehmeää. Liika haudutus rikkoo rullat. 

Kun liha on valmista, poista tikut rullista ja siivilöi liemi. Minä suurustan vanhaan tapaan kastikkeen näin: 2dl vispikermaa ja 2 rkl vehnäjauhoja sekoitetaan hyvin keskenään. Keitetään miedolla lämmöllä kypsäksi ja maustetaan. Tilkka sherryä sopii hyvin. 

Kaada valmis kastike vasikanpyiden päälle ja lämmitä vielä uunissa. Tarjoa esim. perunalumen tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti