maanantai 3. joulukuuta 2018


Pippatädin hiekkakakku

Reinikaisen Eijan keittiöstä on jäänyt - onneksi - talteen tämä nykyisin niin arvokas kakkuresepti. Muistan, että jotain tälääistä meilläkin tehtiin, kun olin lapsi. Sitä ohjetta ei ole tallella, mutta tämä on. Nykyisin moni karttaa vehnäjauhoja ja niitä kakussa tässä ei ole.

tarvikkeet

4 munaa
200 gr sokeria
250 gr perunajauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
250 gr voita sulatettuna
2 rkl konjakkia tai rommia

Vatkaa sokeri ja munat vahhdoksi. Sekoita joukkoon jauhoseos siivilän läpi. Lisää varovasti hämmentäen sulatettu ja jäähtynyt voi. Mausta. Pistä kakku kylmään uuniin ja paista tunnin verran (175 astetta). Jäähdytä enne leikkaamista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti